Na Vidovdan počelo „Rumsko kulturno leto“

0
772

U Rumi je zvanično počela najveća letnja manifestacija „Rumsko kulturno leto“. Manifestaciju je otvorio festivalski orketastar „Virtuozi“ pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića. Otvaranju je prisustvovala predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić sa svojim saradnicima.

Svečana atmosfera na gradskom trgu u Rumi na Vidovdan, obradovala je sve ljubitelje klasične muzike. Finalnom uvertirom „Volim te“ italijanskog kompozitora Đoakina Rosinija najbolji muzičari u regionu otvorili su rumsko kulturno leto.

Jednim od najkvalitetnijih kulturnih sadržaja otpočela je manifestacija, a sve do kraja avgusta nizaće se koncerti na rumskom trgu.

Muzički spektakl upotpunjen je nastupom sjajnih solista:

Sofije Petrović (sopran), koja je svoju bogatu internacionalnu karijeru gradila na prestižnim svetskim scenama, najvećim delom u čuvenoj Pariskoj operi,

Remus Alezaroaea (tenor – Rumunija), čija karijera nezadrživo vodi ka najvećim svetskim scenama i

Dejana Jovanovića, umetnika na harmonici, profesora harmonike u Berlinu.

Pored brojnih kulturnih sadržaja, tokom leta publiku očekuju koncerti naših poznatih muzičkih izvođača, a samo neki od njih su Garavi sokak, SARS, Partibrejkersi, YU grupa, Zvonko Bogdan, Ana Bekuta, i mnogi drugi.

Kulturno leto je manifestacija koja već ima svoju tradiciju. Pokrovitelj manifestacije je Opština Ruma, a u realizaciji programa učestvuju Kulturni centar „Brana Crnčević“, Gradska biblioteka, Zavičajni muzej i turistička organizacija opštine Ruma.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here