Najava 8. ex-yu festivala pop folk muzike “Majsko leto”

0
627

Tradicionalni, osmi ex-yu festival pop folk muzike ”Majsko leto”, održaće se u sredu, 8. jula, u svečanoj sali “Simona” u Zemunu.

Prema najavama organizatora, na festivalu će učestvovati preko 30 izvođača koji će premijerno izvesti svoje nove pesme.

Po rečima Siniše Đorđića, direktora festivala, učesnici dolaze iz svih republika bivše Jugoslavije, ali i iz Bugarske, Austrije, Nemačke i Švajcarske.

Žiri na čelu sa predsednikom Novicom Nikolić Patalom, čine dobro poznata imena iz sveta muzike i to: Dragan Aleksandrić, Zorana Pavić, Jellena, Zvonimir Jovanović-Šuki i Zoran Stević-Piža.

Ove godine, nagrade za životna dela i doprinos u narodnoj muzici dobiće Radiša Uroševic, Zoran Kalezić, Snežana Jovanović-Šikica i Amela Zuković, dok će nagradu za doprinos u pop muzici dobiti Zorana Pavić, a za doprinos u folk muzici Rade Lacković iz Mačve.”, kaže direktor Đorđić.

Pored toga, po njegovim rečima, žiri će podeliti i oko 30 nagrada u folk i pop muzici takmičarima, u kategorijama za najbolju pesmu, za najbolju pop pesmu, za najbolji tekst, muziku, aranžman i interpretaciju, kao i za scenski nastup, za izvornost i za najbolju melodiju u modernom duhu.

Medijski sponzor ex-yu festivala pop folk muzike ”Majsko leto’‘ biće televizija Duga, najgledanija televizija u srpskoj dijaspori.

Šta reći ljudi,dođite da se zabavimo u ova teška vremena,svi ste pozvani i naravno ulaz besplatan

Gepostet von Sinisa Djordjic am Freitag, 26. Juni 2020

(SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here