Najava ekološke radionice „Čepom do osmeha“

0
308

Udruženje „Čepom do osmeha“ organizuje ekološko edukativne radionice u utorak, 06. juna, u Sremskoj Mitrovici. Radionice su podržane od strane Gradske uprave Grada Sremska Mitrovica i predstavljaju obrazovne aktivnosti za najmlađe sugrađane o važnim pitanjima zaštite životne sredine i humanosti.

Edukativne radionice će biti održane u Osnovnoj školi ”Jovan Popović”, Petra Preradovića 51. Planirano vreme trajanja edukativnih radionica je od 11.30 do 13 časova.

Udruženje „Čepom do osmeha-Sremska Mitrovica“ bavi se sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije. U sklopu aktivnosti udruženja je i održavanje radionica za najmlađe sugrađane o pitanjima zaštite životne sredine, inkluziji, humanosti i toleranciji prema osobama sa invaliditetom. Kroz njihove radionice mališani upoznaju i drugare kojima su do sada svi zajedničkim snagama, prikupljanjem plastičnih čepova, pomogli, upoznajući ih sa osnovnim ekološkim pojmovima, principima zelene kupovine i kako pojedinac ipak svojim izborima i svakodnevnim ponašanjem direktno utiče na ekosistem, a ima mogućnost da ga unapredi.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

    

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here