Najava kviza „Sirmijum – carski grad”

0
902

U mitrovačkoj gradskoj  Biblioteci „Gligorije Vozarević”, svečano je, po četvrti put, otvoren kviz „Sirmijum – carski  grad”. Žrebom je izvučen redosled ekipa koje će se takmičiti u dva polufinala i pokazati svoje znanje iz oblasti istorije, iskazati veštinu lepe reči u recitovanju, i kreativnost u oblasti likovnog i literarnog izražavanja.

Za učešće u kvizu prijavili su se učenici četvrtih razreda iz osam osnovnih gradskih i škola iz Mačvanske Mitrovice i Laćarka. Nakon dva polufinalna takmičenja,  četiri najbolje ekipe koje broje po pet članova, takmičiće se u finalu.

Cilj kviza jeste podizanje nivoa svesti naših mališana o istorijskom značaju našeg grada i učenju istorijskih činjenica koje su bitne za ovaj grad. Hteo bih da se zahvalim ovom prilikom društveno korisnoj kompaniji Iton koja je za ovaj kviz putem projekta donirala jedan televizor koji ćemo mi koristiti, kako za ovaj kviz tako i za neke buduće projekte i buduće prezentacije koje ćemo organizovati u našoj Biblioteci.”- rekao je Slobodan Kekić, direktor biblioteke.

Osnovna literatura za učesnike su knjige za decu o Sirmijumu, autora istoričarke Gorane Lemajić i profesorice engleskog jezika i književnosti Jelene Nedić, od kojih su jednu upotpunile likovne ilustracije Milana Kardaša.

Dva kruga polufinalnog takmičenja održaće se 11. i 12. maja 2022. sa početkom u 12 časova u prostoru biblioteke, a žrebom su izvučeni učesnici:

11. maja 2022. u 12 sati,  takmičiće se ekipe osnovnih škola:

1.  „Dobrosav Radosavljević Narod”, Mač. Mitrovica

2. „Sveti Sava”, Srem. Mitrovica

3. „Jovan Jovanović Zmaj”, Sremska Mitrovica

4. „Jovan Jovanović Zmaj”, Jarak

12. maj 2022. u 12 sati

5. „Jovan Popović”, Srem. Mitrovica

6. „Branko Radičević”, Kuzmin

7. „Boško Palkovljević Pinki”, Sremska Mitrovica

8. „Triva Vitasović Lebarnik”, Laćarak

Iz svakog kruga dve ekipe plasiraće se u finale, 19. maja 2022. godine

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here