Najava pozorišne predstave „NOĆ U KUĆI GOSPODINA KOLAKA“

0
493

U četvrtak, 12. maja, od 20 sati, na Velikoj sceni mitrovačkog Pozorišta „Dobrica Milutinović“, odigraće se predstava „Noć u kući gospodina Kolaka“.

Pisac: Vladimir Đurđević
Režija: Irfan Mensur
Igraju: Slobodan Boda Ninković, Irfan Mensur i Vladimir Kerkez

Cena ulaznice: 800 dinara

Informacije i rezervacije ulaznica: 022/615-115
NAPOMENA: Ulaznice za predstavu su u prodaji od 4. maja, do tada se primaju isključivo rezervacije.

Pisac Vladimir Đurđević rekao je o predstavi:

Irfan, Boda i Vlada su me naterali da napišem komad o tri luzera.Ponovo.Petnaest godina nakon mog prvog i jedinog takvog,a ujedno i debitanskog komada.

„Ne igraj na Engleze“ je komad o tri antiheroja posle kog muškarci plaču, a ženama ništa nije jasno, “Noć u kući gospodina Kolaka“ je komad o tri antiheroja posle kog muškarcima nije udobno, a ženama sve jasno. Mada, nisam želeo da pojašnjavam bilo šta. Želeo sam da pitam jer svako pozorište, pa čak i ovo malo, kamerno, nepretenciozno, šarmantno pozorište postavlja pitanja – Đurđević objašnjava.

Da li u vremenu terora lepote i mladosti, i triumfa forme nad suštinom, laži nad istinom i prava nad pravdom,u vremenu seksa bez ljubavi i pozorišta bez pisca i glumaca,u vremenu u kom se stvari digitalizuju,racionalizuju i banalizuju.. Da li u tom vremenu, muškarac starog kova, analogni neki tip, može pronaći smisao? Prevedeno na jezik ovog vremena: Da li muškarci danas imaju upotrebnu vrednost?

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here