Najava rekonstrukcije pruge od Pazove do Šida: KROZ RUMU I MITROVICU 160 km/h!

0
4282

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine stavio je na rani javni uvid Materijal za izradu Prostornog plana područja posebne namene infrastrukturnog koridora železničke pruge Beograd-Šid-granica Hrvatske, deonica Stara Pazova-Golubinci-Šid i pruge Inđija-Golubinci.

Naručilac plana je Infrastruktura železnice Srbije, obrađivač JP Zavod za urbanizam Vojvodine, dok je tehničku dokumentaciju izradila beogradska firma Egis.

Podseća se da dužina dvokolosečne elektrificirane pruge Beograd-Šid-granica Hrvatske iznosi 120 km i da je to prva elektrificirana pruga na mreži, puštena u saobraćaj 1970. godine, kao i da je od najvišeg značaja za domaći i međunarodni saobraćaj u Srbiji.

Navodi se i da je u periodu od 2008. do 2010. godine izvršena rekonstrukcija i modernizacija deonice Batajnica-Stara Pazova-Golubinci i da se trenutne brzine vozova kreću u rasponima od 30-100 (120) km/h, što je prouzrokovano lošim stanjem donjeg i gornjeg stroja pruge. S druge strane na deonici Stara Pazova-granica Hrvatske brzina je od 80 do 100 km/h.

Stoga je, navodi se, neophodna modernizacija i rekonstrukcija, a plan je da se na celoj dužini železničke pruge Beograd-Šid-granica Hrvatske formira savremena dvokolosečna pruga za mešoviti (putnički i teretni) saobraćaj i brzinu do 160 km/h.

Takođe potrebno je izgraditi i/ili rekonstruisati sve postojeće objekta (mostove, propuste), kao i instalirati savremene signalne i telekomunikacione opreme i izvršiti rekonstrukciju i prilagođavanje stanica, staničnih objekata i koloseka za predviđenu brzinu.

Koncepcija tehničkog rešenja podrazumeva ukupno 8 stanica i 4 stajališta, navodi se u planu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

B. P.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here