Najava tribine o bezbednosti dece na internetu

0
203

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana bezbednosti na internetu, Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Fondacijom „Tijana Jurić“,  organizuje tribinu posvećenu bezbednosti dece na internetu. Tribina će biti u  ponedeljak, u mitrovačkoj Gradskoj kući, sa početkom u 10 časova, pod nazivom „Bezbednost dece na internetu”.

 Cilj tribine je smanjenje broja internet nasilja u školama, podizanje svesti kod učenika o posledica internet nasilja i prevencija istog. Gost predavač biće osnivač Fondacije „Tijana Jurić“- Igor Jurić, koji će tom prilikom, kroz lično iskustvo, prisutne upoznati sa potencijalnim problemima prilikom korišćenja interneta. Pored Igora Jurića, tribini će prisustvovati i zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, predstavnici Policijske uprave, Centra za socijalni rad, Prekršajnog suda i tužilaštva.

Kako je tribina prvenstveno namenjena učenicima viših razreda osnovnih, odnosno učenicima srednjih škola, tribini će prisustvovati i po šest članova učeničkih organizacija iz svake škole i jedan mentor-nastavnik.    Poštujući epidemiološke mere, ograničen je broj prisutnih učenika na tribini, a kako bi i ostali zainteresovani učenici mogli da prate tribinu, obezbeđen je prenos uživo preko Fejsbuk stranice Fondacije „Tijana Jurić“.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here