Najava tribine “Žene žive i na selu”

0
508

Sedma po redu tribina u 2019. u okviru projekta “Žene žive i na selu” biće održana  u subotu, 15. juna u Centru za osnaživanje u Sremskoj Mitrovici, Rumski drum 65, sa početkom u 12 h.

Na svečanom otvaranju će se obratiti:

Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice

Robert Čoban, direktor Color Press Grupe

Suzana Paunović, direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava

Julijana Stanisavljević, Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Dr.Biljana Stojković, viša savetnica u Sektoru za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Prof.dr. Ranko Raičević, predsednik društva neurologa

Nadežda Satarić, rukovodilac Amity-sanaga prijateljstva

Kampanja “Žene žive i na selu” čiji je cilj osnaživanje žena u rural-nim predelima, pokrenuta je simbolično 08.marta 2019.g. statusnom konferencijom održanom u Domu Narodne Skupštine RS. Ova kampanje sprovodi se pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine RS, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva bez portfelja zaduženog za demografiju i popu-lacionu politiku i Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade RS.

Panelistkinje na navedenoj tribini biće i nekoliko uspešnih žena-preduzetnica koje žive i rade u seoskim sredinama, biće predstavljen Rural hub Vrmdža i biće otvorena izložba potreta 20 najznamenitijih srpkinja. Izjave će dati Suzana Paunović, Robert Čoban iispred domaćina, Mirjana Novković.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here