Naselje “Matije Huđi” dobilo novo dečije igralište

0
2156

Uoči Vaskršnjih praznika, stambeno naselje “Matija Huđi” dobilo je novo igralište za decu.

Atraktivno igralište uređeno je novim mobilijarom i sastoji se iz dva dela, jedan deo igrališta je za decu od dve do deset godina, a mini teretana namenjena je deci starijoj od 12 godina.

Najstarije naselje u Sremskoj Mitrovici konstantno se podmlađuje, jer u okviru njega postoje osnovna škola, kao i vrtić sa jaslicama, rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović prilikom otvaranja i dodala: „Počeli smo sa uređenjem stambenog naselja Matije Huđi tako što smo pijacu, koja je bila na ovom platou, pomerili na drugo, bolje i prometnije mesto, tako da nam je ovaj prostor ostao slobodan za izgradnju dečjeg igrališta.”

Sledeći korak u uređenju naselja koji planiramo je rekonstrukcija saobraćajnica, dogradnja puteva i pešačkih staza i ono što je najvažnije za ovaj deo naselja – atmosferska kanalizacija. Projektno tehnička dokumentacija za nju se već radi i za taj posao smo dobili pet miliona dinara od nadležnog pokrajinskog sekretarijata i veći deo od Grada Sremska Mitrovica”, istakla je gradonačelnica.

Sve sprave, ljuljaške, penjalice i druge igračke, kao i mini teretana odgovaraju važećim standardima kvaliteta kako bi deca tokom igre bila zaštićena od povreda.

(SMP)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here