Nastavak rekonstrukcije Železničke ulice: ZA LEPO LICE MITROVICE!

0
1916

Rekonstrukcija drugog dela Železničke ulice u Sremskoj Mitrovici će biti nastavljena već tokom ovog meseca, a u međuvremenu je započeta obnova spomenika podignutog u čast oslobodiocima tokom Drugog svetskog rata.

Nastavak uređenja pomenute ulice i dalje finansira JP “Putevi Srbije”, ovoga puta sa 60 miliona dinara, dok će lokalna samouprava izdvojiti sredstva za gasnu i telekomunikacionu mrežu, te vodovod i kanalizaciju. Na kraju će deo grada oko Železničke ulice, koji je već dobio savremeni podvožnjak i dva kružna toka, do kraja leta dobiti sasvim novi i lepši izgled.

Pored obnove spomenika, rekonstruišemo i zgradu Železničke stanice koja je izuzetno važna jer se naš grad nalazi na međunarodnom šinskom koridoru. Nažalost, u tu zgradu nije ulagano ništa od njene izgradnje, 1945. – kaže načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić, najavljujući i skoru rekonstrukciju Glavne autobuske stanice.

Podsetimo, prilikom jedne od nedavnih poseta gradilištu u Železničkoj, ministar Branislav Nedimović koji je bio i prvi čovek Sremske Mitrovice je najavio da će lokalna samouprava kupiti Dom vojske koji se nalazi u ovom delu grada i predstavlja ruglo jer u njega godinama ništa nije ulagano…

Pregovori su završeni, pa će Sremska Mitrovica uskoro dobiti savremeni IT centar sa prostorijama za dva fakulteta – potvrđuje načelnik Jokić, dok direktor ovdašnjeg Zavoda za zaštitu spomenika kulture Ljubiša Šulaja podseća javnost i na činjenicu da na Spomeniku oslobodiocima grada u Drugom svetskom ratu, od njegovog postavljanja, nije bilo nikakvih intervencija.

(Smiljka Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here