Nastavljeno suđenje za ubistvo u Divošu: VEZALI GA PA USMRTILI SA SEKIROM!

0
5800

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici počelo je ispočetka suđenje osumnjičenima Dragutinu Mihajloviću (31) iz Bingule i Svetlani Jovanović (40) iz Divoša, koji se terete za teško ubistvo i teško ubistvo u pomaganju Ivice Bunoša (52) iz Laćarka.

Sudija Marica Jolić koja vodi ovaj slučaj kaže da se proces vratio na početak zbog promene jednog porotnika, u utorak su saslušani veštaci i ostala su još tri svedoka koja će svoje iskazati dati na sledećem zakazanom ročištu, odnosno 14. februara.

Zločin koji je potresao fruškogorsko selo Divoš, polovinom novembra 2018. godine, treba da otkrije motive ubistva za koji se i dalje spekuliše da su neraščišćeni ljubavni odnosi. Dragutin koji je bio u emotivnoj vezi sa Svetlanom tog novembarskog jutra zatekao je kod nje Ivana koji se vratio iz pekare gde je radio noćnu smenu. Prvo je došlo do svađe između emotivnih partnera a onda je Dragutin rekao Svetlani da Ivanu veže ruke i noge, što je ona i učinila, da bi on zatim uzeo sekiru i sa više udaraca usmrtio čoveka.

U Divošu koje broji oko 1 300 stanovnika, ne žele da se podsećaju a i pričaju o zločinu, koji im je kako tvrde meštani samo doneo sramotu selu.

Kod nje su se skupljali razni muškarci, više se nije ni znalo sa kojim od njih živi. Svađe, tuče, urlanje često je dopiralo iz tog dvorišta, koje je ”podgrejavao” alkohol. Nismo iznenađeni što se ovako nešto i desilo.– rekli su tada nakon ubistva Divošani hvaleći Ivicu da je bio dobar čovek, koji je Svetlanu finasijski pomagao.

Osumnjičeni su nakon krvavog zločina pobegli iz Svetlanine kuće, ali ih je policija brzo uhvatila. U istražnom postupku oni su se branili ćutanjem, ali na glavnom pretresu dali su svoje odbrane.

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here