“Ne prljaj, nemaš izgovor”: GLASAJTE ZA NAŠE MALE EKOLOGE!

0
916

Ne prljaj, nemaš izgovor” naziv je ekološke akcije u organizaciji SBB fondacije u kojoj učestvuju i škole sa našeg područja. Trenutno, kako su nas obavestili, sa svojim pesmama takmiče se učenici iz dve naše osnovne škole i to:

OŠ “Sveti Sava” iz Sremske Mitrovice  i OŠ “Triva Vitasović Lebarnik” iz Laćarka.

Svi koji žele da svojim glasovima pomognu našim đacima, mogu to da učine najkasnije do 18. aprila, na sledećim linkovima:

OŠ “Sveti Sava” Sremska Mitrovica na linku: https://neprljajnemasizgovor.rs/resenje/mali-cuvari-planete/


OŠ “Triva Vitasović Lebarnik”  Laćarak  https://neprljajnemasizgovor.rs/resenje/zvezdice-2/

Iz Osnovne škole “Sveti Sava” se takmiče učenici I3 odeljenja na čelu sa učiteljicom Snežanom Petrović. Kako kažu, veliki su ljubitelji prirode. Želeli bi da svojom pesmom “Ne prljaj, namaš izgovor” pošalju svetu važnu poruku: “Želimo svima da damo na znanje da je na planeti teško stanje! Tražimo pomoć vašu da se založite za planetu našu! Mi, deca, smo budućnost ovog sveta i nama je dragocena naša planeta!

Pored toga, oni tvrde da je njihova škola velika kolevka drugarstva, sjajnih đaka i malih ekologa.

Ako pobede, nagradu će potrošiti na opremanje učionice i školskog dvorišta

Iz laćaračke Osnovne škole “Triva Vitasović Lebarnik”  navode da, iako su najmanji u školi, njihovim spotom žele da probude svest kod drugara i roditelja, koliko je značajno da živimo u čistoj i nezagađenoj okolini. “Samo udruženim snagama možemo doći do željenog cilja.” – poručuju složno predvođeni  učiteljicom Dragicom Vukolić.

Obećavaju, ako pobede, da će dobijena sredstva uložiti u opremanje učionice inovativnim nastavnim sredstvom (pametna tabla) kako bi im nastava bila jos interesantnija i u renoviranje poda učionice kako bi im boravak u njoj bio još prijatniji.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here