NEPOPRAVLJIV! Stolar Mile svoju novčanu nagradu poklonio maloj Lani

0
2995

Milorad Jurković iz Rakovca, čuveniji kao stolar Mile dobio je Oktobarsku nagradu opštine Beočin za humanitarni rad i ček u iznosu od 60.000 dinara.

Mile, poznat širom Srbije, a i šire, kao veliki humanitarac i čovek koji besplatno pravi stolice za malu decu, u čemu mu se sada pridružio i njegov sin Stefan, odmah je ceo iznos nagrade prosledio na račun za lečenje male Lane Jovanović i time povećao šanse za Laninu borbu za život.

Povodom dobijanja nagrade za dugogodišnji humanitarni rad, Mile je rekao da se najlapše nagrade dobijaju kod kuće, a nakon izvršene uplate na Lanin račun, njenoj majci Aleksandri poručio da svi ideali ovog sveta, nisu vredni suze jednog deteta, niti i jedan jedini dinar.

Za ovo se ne govori hvala, već samo zagrli svoje dete, zažmuri, i budi sigurna uspećemo. Ja sam svoje obećanje još jednom ispunio, novac od nagrade koju sam dobio je uplaćen, izvoli – napisao je Mile na svom Fejsbuk profilu i dobio 11.000 lajkova podrške.

Stolar Mile kaže da je odmah po dobijanju nagrade znao da će novac proslediti, a kome drugom, neko detetu kad je najpotrebnije.

Godinama pomažem deci i sin Stefan je sada uveliko uključen u posao, a do sada smo napravili 2.038 stolica za hranjenje dece. Kad je reč o Lani, povezan sam i sa humanitarnim organizacijama iz inostranstva i vidim da su i oni prikupili novac, a ja kad sam čuo da je dete iz mog mesta bolesno, obećao sam da svakom ko uplati novac na Lanin račun, napraviću krevete na sprat za decu i ta akcija je u toku i prikupili smo dosta novca do sada – kaže Mile. –Kako sam pomogao Lani, tako i maloj Sofiji Markuljević uporedo, koja je već otišla u inostranstvo na lečenje. Ista je bolest u pitanju i nisam mogao decu da razdvojim, pomažem svoj deci.

Stolar Mile i sada pravi jedan krevet na sprat koji će biti prosleđen ljudima koji su uplatili novac na račun male Lane, a kada je reč o Oktobarskoj nagradi Milorad kaže da je najlepše kada nagradu dobijete iz svog mesta.

Svaka nagrada je draga, ali najlepša je kada vas prepoznaju iz vašeg mesta – kaže Mile.

Svi koji žele da pomognu u lečenju male Lane Jovanović iz Rakovca mogu da pošalju SMS sa brojem 808 na 3030 ili da uplate novac na žiro račun: 160-6000000069907-42.

(M. Stakić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here