NESTALI! Mesec dana policija bezuspešno traga za Milanom i Ilijom!

0
9185

Ni posle četiri sedmice od nestanka nema ni traga ni glasa od Milana Miškovića (24) i Ilije Đokića (26) iz Šapca, koji su poslednji put viđeni u čamcu na Dunavu kod Starog Slankamena. Očajni Milanov otac Dejan nada se da će dobiti neke informacije, ali uzalud, jer kako kaže, ne oglašava se ni policija.

Potraga za nestalim mladićima koji su krenuli 16. marta sa čamcem u ribolov i dalje je u toku, ali prema poslednjim informacijama, bez rezultata. Milanov otac nekoliko puta i sam je pokušavao da pronađe bilo koji trag, ali još nije pronađeno ništa što bi potvrdilo sumnju da su Milan i Ilija nestali u talasima Dunava.

Pokušao sam nekoliko puta da pitam u PS u Inđiji da li imaju nekih saznanja, nešto što bi me ohrabrilo da je moj sin ipak živ, ali nisu mi ni dozvolili da uđem u stanicu. Kratko su mi rekli da idem i da će mi javiti ako nešto saznaju – tvrdi Dejan.

S obzirom na to da je već dugo vremena prošlo a da se tela ne pojavljuju, ako su u vodi, budi misteriju nestanka ovih mladića. To je i povod za razne priče koje su kružile proteklih dana.

To što i posle toliko nedelja nema tela ne znači da ona nisu negde isplivala. U zemlji je vanredna situacija, na reci nema puno pecaroša, ograničeno je kretanje ljudi. Pitanje je da li su detaljno “prečešljane” jedna i druga strana obale – priča M. R., čuveni alas iz Belegiša, nadajući se da će se mladići živi i zdravi vratiti svojim porodicama.

Da bi olakšali potragu, i ugostitelji koji imaju objekte uz obalu Dunava dali su policiji snimke sa kamera. Na njima se vidi u kako mladići kreću čamcem preko Dunava.

Milan i Ilija došli su u Stari Slankamen da pecaju, iako su toga dana, prema tvrdnjama očevidaca, bili veliki talasi. Dovezli su se putničkim automobilom do jednog restorana, odakle su se ukrcali u čamac i isplovili, a poslednji put su viđeni kada su došli na polovinu reke. Njihov čamac pronađen je na reci prevrnut kod Banovaca.

U Policijskoj upravi Sremska Mitrovica potvrdili su da je potraga za dvojicom mladića i dalje u toku. Pored toga, rečeno nam je i da nemaju novih informacija koje bi dovele do nekih tragova o Milanovom i Ilijinom nestanku.

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here