NESTOROVIĆ OPET DOMINIRA! „Uživajte u životu, zanemarite viruse“

4
3844
Foto: Nikola Tomić

Pulmolog dr Branimir Nestorović gostovao je u emisiji “Jutro” na Prva TV gde je komentarisao aktuelnosti vezane za koronavirus.

Ne možemo da imamo kreveta koliko ima bolesnika. Fokusirani pristup najtežim pacijentima, a lakše da rasteretiš. Privatni sektor je zaradio veliki novac, mogli su malo da doprinesu. Moralo je da se interveniše, da se spreči. Suština je da se fokusiramo na one koji mogu da umru”, kaže Nestorović.

“Čeka nas period u kom moramo da razmišljamo da pronađemo ravnotežu između virusa i ekonomije i sviđa mi se šta radimo. Mi smo najotvorenija država u Evropi”, smatra pulmolog.

Pred kraj gostovanja je u novogodišnjem duhu pričao o svemu šta mu je burna 2020. lepo donela i odnela. Na interesantan način je napravio digresiju, uporedivši smrtnost tokom opsade Lenjingrada, sadašnjeg Sankt Petersburga, tokom Drugog Svetskog rata i koronavirusa:

Uzela mi putovanja, kafane, muziku,… Otišao sam u penziju, to mi je lep trenutak, Moja poruka je uvek ista: Zamislite opsadu Lenjingrada od 4 godine, pa su ljudi preživeli. Ovo nije ni izbliza tako. Verujem da je bilo masovnih medija i više bi ih poumiralo. Moja poruka je da žive da uživaju u životu, da prestanu da se brinu virusima, nego da se bave svojim životom.“

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Espreso.rs/Novosti)

4 COMMENTS

  1. lako je tebi da pričaš. Ako se zaraziš, čeka te Mišović, VMA, a nas, obične smrtnike, neke šupe od bolnica. A ček, jesi li ti onaj što je pričao o najsmešnijem virusu u istoriji, o rakiji i šopingu u Trstu. Sramota za jednog profesora medicinskih nauka.

      • Moguće, ali vi ste krajnje nekulturni, kada pišete takav komentar. Kada nemate argumente, onda pljunete. To je dominantna kultura dijaloga kod nas. Čovek koji priča o smešnom virusu, šopingu u Trstu, vezi između Tesle i Đokovića i niz drugih naučno neutemeljenih stvari-gluposti, ne treba da predstavlja akademsku zajednicu Srbije, već da bude urednik „trećeg oka“.

  2. Urednik Trećeg oka, tako je.😁
    Doktor treba da vodi računa o svojoj reputaciji, a ne da neozbiljne provokacije kači na svoj nalog na društvenoj mreži. Ja uopšte ne sumnjam u njegovu stručnost i dobre namere, ali se zaigrao sa svetlima pozornice i priča sad jedno – sad drugo. Dosta je više, svi smo dovoljno sluđeni, ne morate se više truditi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here