Nova igrališta za decu u Kamenjaru, Radenkoviću i Grgurevcima

0
459

Lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici nastavila je sa obnovom i izgradnjom igrališta za decu u selima i u gradskoj sredini. Prethodnih dana obnovljena igrališta su dobili u mitrovačkom naselju Kamenjar, kao i u Radenkoviću i Grgurevcima.

Predsednik mitrovačke gradske Skupštine Vladimir Pavlović obišao je nova igrališta u mitrovačkom naselju Marko Peričin Kamenjar i selima Radenković i Grgurevci, naglasivši da je cilj akcije da sva igrališta zablistaju onako kako dolikuje deci.

Ove godine uređuje se pet dečjih igrališta u pet sela, za šta je sredstva obezbedio Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Agencijom za ruralni razvoj. Od početka akcije, prošle godine, pa do sada uređeno je i izgrađeno oko 15 dečjih igrališta.– rekao je Pavlović tokom obilaska novih igrališta.

Dalje uređenje planirano je u svim mesnim zajednicama, kako i seoskim, tako i gradskim. Zato je učenje zasnovano na igri, fizička aktivnost i socijalizacija deteta sa drugom decom neki od faktora zašto su igrališta i parkovi važan aspect odrastanja. 

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here