„Novak Đoković Fondacija“ otvorila Centar za roditelje

0
806
foto: Dalibor Danilović

U okviru programa „Podrška, NE perfekcija“ (PNP) Novak Đoković Fondacija je u Sremskoj Mitrovici otvorila Centar za roditelje pri PU „Pčelica“.

Centri, u kojima će se održavati PNP radionice vođene od strane obučenih facilitatora, predstavljaju jedinstven projekat koji se u Srbiji realizuje po prvi put. Svrha centara je da se roditelji i staratelji dece uzrasta do 6 godina dodatno osnaže kako bi se što bolje starali o svojoj deci i stvorili mrežu međusobne podrške. Sredstva su obezbeđena od strane projekta „Proširi uticaj“, inovativne višegodišnje strategije The Human Safety Net-a – globalne humanitarne inicijative Generali Grupe.

Planirano je da tokom 2021. i 2022. širom Srbije bude otvoreno 15 ovakvih centara.

„Otvaranje našeg novog Centra za roditelje u Sremskoj Mitrovici na pravi način simbolizuje važnost koji će on imati kao mesto okupljanja i edukacije roditelja i staratelja u okviru našeg programa. Novak Đoković Fondacija i naši dugogodišnji partneri iz Generali osiguranja Srbija izražavamo veliko zadovoljstvo ovim činom, jer će obrazovanje, podrška i iskustva sa posebnih radionica – kao deo programa „Podrška, NE perfekcija” – imati presudnu ulogu u zajedničkom osnaživanju i pružanju pozitivnog uticaja na odrastanje njihove dece. Kao i uvek, Fondacija i partneri će pratiti i nadalje podržavati rad u našim Centrima, i želimo da ovaj u Sremskoj Mitrovici bude prepoznat po najboljim mogučim uslovima, prijatnom saradničkom ambijentu i uspesima svih za koje će aktivnosti u njemu imati značaj,” istakla je ovim povodom Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije. 

„Godina koju su obeležili nastavak borbe protiv pandemije i neizvesnost učvrstila je naše prijateljstvo sa Novak Đoković Fondacijom, zajedničke vrednosti i želju da nesebično pomažemo drugima. O tome svedoče naše brojne humanitarne aktivnosti, od kojih je jedna od najznačajnijih otvaranje Centara za roditelje u petnaest gradova u Srbiji. Srećan sam što ćemo na ovaj način omogućiti roditeljima i starateljima da čuju savete stručnjaka, steknu nove veštine i razmenjuju iskustva, i na taj način im pomoći u obavljanju najvažnije životne uloge.“ dodao je Dragan Filipović, predsednik izvršnog odbora Generali osiguranja Srbija.

„Podrška, toplina, iskrenost, neposrednost i međusobno uvažavanje su noseće vrednosti naših radionica i prirode odnosa sa roditeljima ostvarenih kroz njihov rad. Od 2017. godine, radionice programa predstavljaju mesto susretanja roditelja i staratelja, gde se razmenjuju lična iskustva i stvara mreža podrške. Diskutujući o različitim temama, poput discipline, neprihvatljivog ponašanja i upravljanja osećanjima, oni jačaju svoje kapacitete kako bi izgradili konstruktivniji i podsticajniji odnos sa svojom decom. Od danas širimo našu misiju i na Sremsku Mitrovicu i posebno smo radosni zbog toga!” – naglasila je Smiljana Grujić, glavna programska menadžerka Novak Đoković Fondacije.

„Otvaranje Centra za roditelje je samo nastavak saradnje sa Novak Đoković Fondacijom i njihovim parnterima, koju smo započeli 2019. godine kroz projekat „Podrška, NE perfekcija“. Izuzetno mi je drago što smo zajednički opremili prostor, odnosno, Centar za roditelje, gde će edukatori u narednom periodu moći da realizuju radionice sa roditeljima polaznicima, a sve u cilju podrške i osnaživanja roditelja i staratelja u njihovoj ulozi.“ zaključila je Biljana Cvijetić, direktorka PU „Pčelica”.

Planirano je da program „Podrška, NE perfekcija” do kraja 2023. godine obuhvati još 2800 roditelja i skoro 5600 dece, uz blisku saradnju sa državnom i lokalnom upravom.  

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here