Novčana nagrada za mitrovačke kajakaše

0
390

Mitrovačka lokalna samouprava nagradila je članove Kajakaškog kluba „Val” koji su osvojili medalje na svetskom takmičenju „Olimpijske nade”.

Tim povodom, kajakaše Bojana Zdelara, Mariju Dostanić, Anastaziju Bajuk, Aleksandra Jovanovića i Dimitrija Stojšića, zajedno sa trenerom Nenadom Kosjerom i predsednikom kluba Albertom Bajukom primio je načelnik Gradske uprave za kulturu i sport Vasilj Ševo.

Konačno su se stekli uslovi da možemo da napravimo prijem za naše, za sada, u ovom trenutku najuspešnije sportiste na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, kajakaše. Znamo šta smo dobili ove godine u kajakaškom smislu, dobili smo novo olimpijsko ime iz redova Vala, to je Bojan Zdelar, šta reći o momku koji ima 21 godinu koji je mlad ali opet tako iskusan, koji je sa svojim trenerom, sportskim roditeljem napravio nešto o čemu mnogi sanjaju. Kada pričamo o klubu, imali su izuzetne uspehe na prvenstvu Srbije, bilo je puno medalja, moram da kažem da su u seniorskoj konkurenciji od osam medalja, šest bile zlatne, a dve srebrne. Uspeh i takmičenje za ponos, klub koji je nekada imao šampione, klub koji sad ima šampione i imaće siguran sam, i u budućnosti”, rekao je načelnik Ševo.

Osvajači medalja nagrađeni su novčano, Bojan Zdelar je nagrađen sa 100.000 dinara, Marija Dostanić sa 70.000 dok je trener Nenad Kosjer nagrađen sa 30.000 dinara.

Kajakaši su trenutno na kraćem odmoru i slede im pripreme za predstojeću sezonu u kojoj se nadaju novim odličjima.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here