Nove prostorije za mitrovačke boksere

0
702

Nove prostorije trening centra Bokserskog kluba „Srem”, sredinom aprila, svečano su otvorene u Sremskoj Mitrovici. Otvaranju su prisustvovali predstavnici gradske uprave, Bokserskog saveza Srbije, Gradskog sportskog saveza i udruženja.

Boks klub „Srem” postoji još od 1946. godine i među prvim je osnovanim bokserskim klubovima u tadašnjoj Jugoslaviji. Godinama unazad bokseri „Srema” treniraju u Poslovno-sportskom centru „Pinki” u improvizovanom magacinskom prostoru.

Sada će privremene prostorije za trening zameniti stalnim, novim, opremljenim za tu svrhu.

 “Kako se godinama unazad javlja veće interesovanje Mitrovčana, posebno mladih za bavljenje ovim plemenitim sportom, dosadašnji prostor za treninge postao je tesan i neuslovan. Grupa entuzijasta u ime Boks kluba „Srem” obratila se za pomoć i podršku Bokserskom Savezu Srbije koji su prepoznali i razumeli njihove probleme i potrebe i pružili podršku u opremanju ovih novih prostorija, novog trening centra, a uz tu podršku stao je i Grad Sremska Mitrovica.”- rekao je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, dodajući:

“Ovaj trening centar opremljen je po svim najvišim standardima ali svakako pomoć i podrška u vidu opreme i rekvizita uvek je dobrodošla i nije na odmet, stoga će lokalna samouprava i Sportski savez Grada Sremska Mitrovica svakako stati iza kluba, biti uvek na raspolaganju, pružiti svaku vrstu moguće pomoći i podrške, kao što podržavaju rad svih sportskih klubova i svih svojih sportista.”

Jedan od asova Boks kluba “Srem” Dušan Klincov aktivno se bavi boksom od 2013. godine. Ima iza sebe već preko 40 mečeva, a veoma je zadovljan poboljšanim uslovima za treniranje.

Iz veoma loših uslova prešli smo u ekstremno dobre uslove. Nadam se da ćemo ostvariti još bolje rezultate nego ranije, naš klub će sa ovakvom salom sigurno da se proslavi u bokserskom srpskom ringu ako ne i šire. Ušao sam u boks kao mlad momak i shvatio sam da je to ono što sam tražio godinama, to je ono što čoveka ispunjava, sa boksom možeš da postaneš veliki čovek zato što je boks sport u kome se čovek razvija psihički i fizički.”- tvrdi Dušan klincom, bokrer mitrovačkog Srema.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here