Novi parking kod gradske plaže

0
783

Odgovarajući zahtevima građana, lokalna samouprava će ove godine obezbediti nova parking mesta za sve koji leto provode na reci Savi. Radovi na izgradnji i uređenju dodatnog javnog parkinga su u toku, u ulici Stevana Sremca, na lokaciji iza restorana „Ribolovac”, uz nasip.

Po rečima gradonačelnika Vladimira Sanadera koji je juče obišao radove ovaj parking bi imao kapacitet oko 200 mesta.

Uočili smo da u toku letnje sezone, kada radi plaža, kada imamo kupače na Gradskoj plaži koji dolaze sa svih strana, ne samo iz Sremske Mitrovice, nego i iz okolnih mesta, imamo veliki problem na samom parkingu oko plaže i u ulicama Branka Radičevića i Promenada.” – izjavio je Sanader dodajući da će parkiranje na ovom mestu biti potpuno besplatno, a na ovaj način rešiće se i problem parking mesta za stanare iz ulice Branka Radičevića, Promenada i Vodne ulice.

Sledeće nedelje kada završimo parking krećemo u obezbeđivanje zelene površine u pomenutim ulicama, biće postavljeni stubići koji će zabraniti parkiranje na zelenoj površini. Naše inspekcijske službe će nakon formiranja parkinga obilaziti ovaj prostor i kažnjavati sve one koji budu na zelenoj površini tako da unapred možemo da kažemo da ćemo sada, s obzirom da obezbeđujemo prostor za parkiranje, povesti dodatnu kontrolu što se tiče inspekcijskih službi i na taj način zaštititi zelene površine u ovom delu grada.”- objasnio je gradonačelnik Sanader.

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here