Novi sjaj za košarkaški teren na gradskoj plaži

0
616

Sportski teren na gradskoj plaži rekonstruisan je prethodne sedmice, nova višefunkcionalna podloga koja će po svojim karakteristikama omogućavati sportistima da ga na bezbedan način koriste.

“Pored postavljanja podloge, postavljene su i nove košarkaške konstrukcije. Za razliku od prethodne podloge, ova multifunkcionalna podloga se vrlo brzo, lako i jednostavno postavlja što znači će da nakon sezone, a s obzirom da je prostor na kome se postavlja pod vodom skoro šest meseci, teren biti uklonjen, sklonjen i skladišten na bezbednu lokaciju i nakon toga ponovo, naredne sezone biti korišten. Na takav način ćemo pre svega produžiti vek trajanja same podloge.” – objasnio je Miroslav Jokić, načelnik nadležne Gradske uprave.

Po njegovim rečima, na plaži će biti postavljeni i elementi za teretanu, a u narednim danima se očekuje okončanje postupka javne nabavke za nabavljanje novog dečijeg igrališta koje će biti postavljeno u samom centru grada, odnosno postojeće igralište koje se nalazi u gradskom parku biće zamenjeno savremenim i bezbednim igralištem za naše najmlađe.

Inače, košarkaški teren na plaži “Brioni” obuhvata površinu oko 600 metara kvadratnih, a vrednost radova je oko 2,5 miliona dinara.

(mitrovica.info)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here