Novo dečije igralište u Laćarku

0
926

Zahvaljujući inicijativi Udruženja „Dečiji svet”, uz finansijsku podršku Organizacije Crta, društveno odgovornih kompanija i lokalne smaouprave u Sremskoj Mitrovici, prigratsko mesto Laćarak, dobilo je novo igralište za decu.

Dečje igralište u Laćarku opremljeno je savremenim mobilijarom. Za decu su postavljene interaktivne kućice, tobogan, ljuljaške i klackalice, a klupe i stolovi za roditelje, bake i deke i sve posetioce igrališta.

Deci su na raspolaganju dve kućice, jedna kućica sa toboganom i druga sa edukativnim materijalima. Edukativna kućica za decu, puna je boja i materijala koji će im pomoći u učenju. Slova, brojevi, životinje, boje, sve su odrasli uspeli da naprave tako da je stvorena kućica iz mašte najmlađih učesnika projekta koji su crtali o temi: „Moje igralište iz mašte”. Stiglo je 107 likovnih radova i oni su izloženi prilikom otvaranja igrališta.

Novo dečije igralište Dečiji svet u Laćarku produkt je jednog multisektorskog pristupa odnosno saradnje i partnerstva između javno-civilnog i privatnog sektora i to je model koji treba da sledi sve ostale gradske i seoske mesne zajednice na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. “- izjavio je prilikom svečanog otvaranja zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Kako je rečeno, meštani ovog dela Laćarka, komšija, pokrenuli su inicijativu i obezbedili donatore, pre svega iz nevladinog sektora i isto tako su i sami zasukali rukave i učestvovali u svim aktivnostima. Gradska samouprava dala je doprinos  u okviru infrastrukturnih radova, proširenja prilaznog puta, produžetka elektromreže, ugradnje rasvete odnosno reflektora, isto tako u pripremi zemljanih radova.

To je jedan model, obrazac koji treba slediti i primenjivati jer na najbolji mogući način prikazuje kako se timskim, zajedničkim, udruženim, komšijskim radom i zalaganjem čine prave stvari za svoje naselje, mesnu zajednicu, svoj kraj, komšiluk odnosno za svoje neposredno okruženje.”- rekao je Samardžić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here