Obdukcija pokazala da se trudnica UBILA IZ KARABINA četiri dana pre venčanja, ali porodica SUMNJA U TO!

1
3457

Smrt Bojane Milanović (24), bolničarke po ugovoru u sremskomitrovačkom garnizonu Vojske Srbije, 23. aprila 2018. godine, još nije zvanično rasvetljena.

Više javno tužilaštvo u Šapcu je posle istrage, obdukcije i veštačenja utvrdilo da je Bojana izvršila samoubistvo i odbacilo prijavu protiv NN počinioca. Ovu odluku je Apelaciono tužilaštvo ukinulo i naložilo nova veštačenja, posle prigovora Bojanine majke Snežane koja od početka veruje da njena ćerka nije digla ruku na sebe.

Istraga koja je obavljena posle ove tragedije biće dopunjena novim veštačenjem. Po nalogu tužilaštva obaviće se kombinovano veštačenje i to sudsko-medicinsko, balističko i trasološko. Tri veštaka će zajedno pogledati predmet i dati svoje mišljenje, svaki iz svoje nadležnosti – navodi se u Tužilaštvu.

Bojanu je mrtvu pronašao verenik Joviša M. (30), u njegovoj kući u Dublju, kod Bogatića, gde su živeli zajedno nekoliko meseci. Ona ga je, navodno, uveče ispratila na posao i povukla se u svoju sobu, pa je od tada niko nije video.

Od kada je ispratila Jovišu na posao, nismo je videli. Pretpostavili smo da iz sobe nije izlazila zato što joj je lekar rekao da se odmara pošto je trudna – rekla je tada Jovišina snaha Dragana.

Izvor iz istrage otkrio je da je u sobi gde je pronađeno Bojanino telo bio i Jovišin karabin iz kojeg je pucano. Navodno, niko od Jovišine familije, koji žive u drugom delu porodične kuće nije čuo kada je karabin opalio.

Bojana i Joviša su radili kao vojnici po ugovoru u garnizonu u Sremskoj Mitrovici, gde su se i upoznali i započeli vezu, a kada je ostala trudna posle nove godine su otpočeli zajednički život u Dublju. Rođaci i komšije su je retko viđali, ali su se divili njenoj lepoti. Medijima su tada ispričali da su Bojana i Joviša bili lep par, uvek raspoloženi, nasmejani i srećni.

Bojanina majka Snežana od početka je sumnjala u verziju o samoubistvu. Govorila je da nije imala ni jedan razlog da izvrši samoubistvo nekoliko dana pred svadbu. Po njenoj priči, Bojana je bila veoma srećna što je bila u četvrtom mesecu trudnoće i radovala se predstojećem venčanju.

Nova veštačenja će ili potvrditi prethodnu odluku tužilaštva ili će se otkriti novi detalji koji će istragu usmeriti u drugom pravcu – navodi izvor portala.

(Telegraf)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

  1. Apelacija je donela odluku o preko potrebnim vestacenjima 26.03.2020. godine jer je uvidjaj uradjen nepofesionalno i bez DNk analiza clanova porodice Marinkovic. Bez parafinskih rukavica kako bi se utvrdilo poreklo otisaka na pusci i dancetu. Tuziteljka koja je od pocetka vodila predmet nije postupala po naredbi Apelacije iako je naredba glasila -bez odlaganja i prava zalbe. Ista je dobila krivicnu prijavu jer je u njenom posedu Bojanin telefon po recima vestaka, razbijen na krucijalnim mestima za vestacenje istog. Nakon toga je glavni tuzilac u Sapcu smenio tuziteljku i postavio novog tuzioca koji konacno radi svoj posao i postupa po naredbi Apelacije od pre godinu dana. Bojana nije imala tragove baruta na rukama, nema svedoka da je izvrseno samoubistvo, snaja Dragana je dala 3 oprecne izjave te je nalozeno njeno ponovno ispitivanje. Obdukciju nisu zeleli da rade dok forenzicar iz Beograda nije zahtevao jer je rekao da je iz mehanickog oruzja sa 3 sigurnosne rucice nemoguce repetirati i izvrsiti 2 upucavanja pod postojecim okolnostima i s obzirom na zatecenu situaciju. Izvestaj sa obdukcije je glasio: ” moze biti” a ne da jeste samoubistvo. Tek da se zna.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here