Obeležen Međunarodni dan mladih

0
295

Kancelarija za mlade u Sremskoj Mitrovici, organizovala je, povodom Dana mladih, razgovor o omladinskoj politici između volontera iz svoje organizacije i pojedinih funkcionera iz aktuelne vlasti.

Biljana Matić, koordinatorka mitrovačke Kancelarije za mlade, naglasila je da u ovoj organizaciji ima oko 70 volontera a od njih 25 bilo je aktivno u kol-centru za vreme vanredne situacije.

Mladi koji su deo Kancelarije za mlade izrazili su želju da razgovaraju o omladinskoj politici tako da nam je u gostima bio Dmitar Stanišić, pokrajinski poslanik. Tokom ovog razgovora mladi imaju priliku da kažu šta je to šta njih interesuje, pa i da sami predlože šta žele dalje da radimo.”

Razgovarajući sa mladima, Dmitar Stanišić je rekao: „S obzirom da sam nekad bio volonter Kancelarije za mlade drago mi je da se uvek odazovem ovakvom pozivu i uvek ću se odazvati. Mladi uvek i neprestano imaju nove potrebe i lokalna samouprava, i pokrajinska administracija, i republički nivo treba da teže tome da reše što više njihovih problema. Da bi se rešili njihovi problemi treba prvo da se čuje njihov glas i da čujemo šta su njihove potrebe, pa u skladu sa tim rešavati problem. Iz istraživanja javnog mnjenja koja se permanentno sprovode. Kao najveći problem uvek je istaknuta nezaposlenost mladih, dalje kulturni život, druženje, različiti su problemi od jedne do druge lokalne zajednice. Da bi rešili te probleme, na prvom mestu treba bezbediti najbolje uslove kad pričamo o zaposlenju, meni bi bilo izuzetno drago da čujem da veći broj mladih ostaje u Sremskoj Mitrovici, da ne idu u Novi Sad, Beograd. Normalno je da se ljudi kreću, živimo u 21. veku i da rade i traže svoju sreću i posao na raznim mestima na celoj planeti ali lepo je znati da Mitrovčani ostaju u Sremskoj Mitrovici.”

Prema procenama Ujedinjenih nacija, polovina svetske populacije je mlađa od 25 godina.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here