Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

0
346

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je, već tradicionalno, prodajnom izložbom ručnih radova u mitrovačkoj Gradskoj kući, koju organizuju udruženja osoba sa invaliditetom i Gradska uprava za socijalnu zaštitu. Svetski dan osoba sa invaliditetom obeležava se 3. decembra u cilju promocije prava i dobrobit osoba sa invaliditetom u svim sferama društva i razvoja i da poveća svest o njihovom položaju.

 “Pored udruženja koja se bave socijalnom zaštitom i lokalne samouprave, ove godine učešće u izložbi uzeli su i đaci Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki” i ŠOSO „Radivoj Popović”. Posvećenost ostvarivanju prava osoba sa invaliditetom nije samo stvar pravde; to je ulaganje u zajedničku budućnost. S tim u vezi za rad udruženja u okviru socijalne zaštite, u budžetu Grada za narednu godinu, predviđena su sredstva u iznosu od četiri miliona dinara.” – rekao je načelnik Dražen Riđošić.

U ime udruženja „Autizam govori srcem” Mirjana Malbašić je istakla da se na ovaj dan kroz medije, društvene mreže, edukaciju i razne akcije podiže svest o životu osoba sa invaliditetom, dodajući:

Zadovoljstvo je što imamo ponovo priliku da učestvujemo u izložbi i da se naši članovi druže sa svojim sugrađanima, da im pokažu šta je to čime se bave i na koji način oni iskazuju svoju kreativnost,” rekla je Malbašićeva.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here