Obnovljeno dečije igralište u Dekancu

0
771

U subotu ujutro u organizaciji saveta Mesne zajednice “Centar” održana je akcija “Igralište ze svu našu decu”.

Akcija je zamišljena tako da članovi saveta Mesne zajednice” Centar” zajedno sa stanovnicima i njihovom decom koja žive u naselju ”Dekanske bašte”, organizuju zajedničko farbanje i uređivanje dečijeg mobilijara koji se nalazi u ovom naselju. U sklopu ove aktivnosti, ofarbani su tobogani, dečije penjalice, ljuljaške, klackalice i golovi koji se nalaze na sportskom terenu u popularnom “Dekancu”.

Član saveta Mesne zajednice “Centar” zadužen za “Dekanac”, Branislav Krtinić, istakao je da ovo nije prvi put da Mesna zajednica organizuje ovakve aktivnosti.

U prethodnom periodu je na ovaj način bilo sličnih aktivnosti, kao što su: čišćenje snega ispred vrtića “Maja”, nasipanje peska u dečiju peščanu jamu, uklanjanje korova, zamena i lakiranje oštećenih daščica sa pokidanih klupa. Pored svih ovih kolektivnih aktivnosti koje mesna zajednica organizuje sa komšijama i stanovnicima “Dekanca”, a uz podršku lokalne samouprave, u prethodnih nekoliko godina u ovom naselju je obnovljena kompletna javna rasveta, postavljeni novi reflektori, montirana mini-teretana na otvorenom, izmenjeni i rekonstruisani koševi i golovi na sportskom terenu i urađeno ozelenjavanje kompletnog naselja mladim sadnicama.”- istakao je Krstinić.

U narednih nekoliko dana, mesna zajednica će zameniti sve oštećene daščice na klupama i montirati nove mreže na fudbalske golove.

(SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here