OBRAČUN OKO TARTUFA: Jednom bratu iz Jarka potvrđena optužnica za ubistvo, drugi oslobođen!

0
1695

Viši sud u Sremskoj Mitrovici potvrdio je optužnicu protiv D. E. (39) iz Jarka za teško ubistvo i nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Njegovom rođenom bratu N. E. (37) koji je, takođe, bio osumnjičen za ubistvo rođene braće Predraga (43) i Stanislava Jeličića (37) iz Futoga, ukinut je pritvor i on je pušten na slobodu. Kako je rečeno u ovom sudu, protiv njega je obustavljen krivični postupak. 

Braća Jeličić iz Futoga ubijena su početkom decembra 2020. godine, u šumi u blizini sela Jarak. Za ovaj zločin bili su osumnjičenbraća D.E. i N.E, koji jedini i znaju šta je prethodilo dvostrukom ubistvu, koje se dogodilo dok su bili u potrazi za tartufima. Ipak, tokom istražnog postupka utvrđeno je da nema elemenata da jedan od braće bude krivično gonjen. 

Ubistvo braće iz Futoga desilo se 6. decembra prošle godine. Sumnja se da je do incidenta došlo nakon sukoba Predraga i Stanislava sa braćom iz sela Jarak, a tokom potrage za tartufima. Navodno je najpre došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba u kojem su korišćeni ašovčići i motike za pronalaženje tartufa.

D. E. je u jednom trenutku izvadio pištolj za koji nema dozvolu, ispalio nekoliko metaka i usmrtio braću iz Futoga, koji su stradali na licu mesta. Potom je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

On i brat su nešto kasnije prevezeni u bolnicu, gde su im konstatovane lakše povrede.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here