Obuka za samozapošljavanje Roma i socijalno ugroženih građana

0
363

Lokalna samouprava u Sremskoj Mitrovici sprovodi projekat “Kreiramo mogućnosti za krojenje novog života”. Projekat je namenjen socijalno ugroženim kategorijama stanovništva i Romima.

Obuka koja se provodi tokom realizacije projekta implementira se kroz program „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”, sa ciljem obezbeđivanja podrške željenom zapošljavanju i samozapošljavanju Roma i drugih ranjivih grupa.

 “Imamo obuku za pisanje biznis plana za osobe koje su zainteresovane za pokretanje sopstvenog biznisa i na ovaj način pomoći ćemo osobama koje žele da započnu sopstveni biznis, a i onima koji već imaju sopstveni biznis da im pomognemo da kupe određena sredstva. Vrednost jednog granta, odnosno nepovratne subvencije je dve i po hiljade evra po licu, oni mogu da se udruže ili ne, u zavisnosti od onoga čime se bave i šta žele da rade. Na ovaj način, pomoći ćemo socijalno ugroženima kategorijama stanovništva da pokrenu svoj posao, možda kojim se već bave ali sada da se osamostale. Na ovaj način ćemo pomoći i gradu da smanji broj socijalno ugroženih.”- rekla je Slađana Teodorović ispred Centra za ekonomsko unapređenje Roma.

Obuka se realizuje u dva dana.Ciljne grupe su: pripadnici romske populacije, nezaposlene žene starije od 55 godina, žene žrtve nasilja – korisnice usluga Sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici i radno sposobne osobe sa invaliditetom.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here