Obuka za unapređenje rada mitrovačke lokalne samouprave

0
498

Rukovodstvo Nacionalne akademije za javnu upravu (NAJU), na čelu sa direktorom Dejanom Miletićem, posetilo je lokalnu samoupravu u Sremskoj Mitrovici i sa gradonačelnicom Svetlanom Milovanović dogovorilo načine stručnog usavršavanja zaposlenih kao i aktivnosti na podizanju njihovih profesionalnih kapaciteta.

Planirane su zajedničke aktivnosti koje će obuhvatiti obuke i treninge zaposlenih u javnoj upravi, potpuno besplatne za sve polaznike, čiji je cilj kreiranje javne uprave po meri građana.

Imamo nameru da intenziviramo saradnju, da svi naši zaposleni prođu obuke i treninge. Svi mi ceo život učimo i to je ono što nas konstantno čini boljim i upravo s tim u vezi, iskoristićemo mogućnost i priliku da našu saradnju sa Nacionanom akademijom intenziviramo, a sve kako bi naši sugrađani bili zadovoljniji uslugom koju im pružamo,” rekla je Svetlana Milovanović gradonačelnica.

Sremska Mitrovica je prepoznata od strane Nacionalne akademije za javnu upravu, počev od v.d. direktora Dejana Miletića, pa do svih drugih saradnika, kao veoma važan resurs, važan subjekt regiona Srema i saradnik i partner Nacionalne akademije.

Veliku pažnju poklanjamo lokalnim samoupravama u kontekstu da resurs koji je Vlada Srbije opredelila iskoristimo da unapredimo znanje i veštine državnih službenika i na taj način postignemo više za naše korisnike, a to su svi građani Srbije i privredni subjekti koji očekuju efikasnu lokalnu samoupravu i bolji odnos ljudi na lokalu prema njihovim interesima, što je u suštini i prioritet našeg rada,“objasnio je Dejan Mieltić, direktor NAJU.

Treninzi i obuke Nacionalne akademije će se odvijati u Beogradu, isto tako i u Mitrovici, a postoji mogućnost da se uporedo, bar neke od njih, mogu pohađati i onlajn tj. putem interneta.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here