Od 1. maja NOVI MODEL FISKALIZACIJE: Evo šta treba da znate o njemu!

0
906

U skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, svi obveznici fiskalizacije su u obavezi da najkasnije do 30. aprila 2022. godine pređu na novi model fiskalizacije, koji podrazumeva upotrebu novog hardverskog ili softerskog rešenja.

U skladu sa tim, potrebno je da  počev od 1. maja 2022. godine, obveznici izdaju nove fiskalne račune sa OR kodom, kako bi nastavili da rade u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji. U suprotnom obveznici će biti podložni kaznenim merama, a u skladu sa Zakonom.

Obveznici fiskalizacije su u obavezi da najpre putem portala Poreske  uprave ePoreziprijave lokacije poslovnog prostora i poslovnih prostorija, a zatim da preko elektronskog servisa za fiskalizaciju, autorizovane osobe traže izradu bezbednosnih elemenata za određeni PIB i određeni posovni prostor koji su prijavili. Važno je da obeznik naruči bezbednosni element kada je spreman za fiskalizaciju, odnosno kada zna koji fiskalni uređaj koristi. Kada je  reč o fiskalnim uređajima, Poreska uprava je do sada odobrila 423 elementa elektronskog fiskalnog uređaja, a na adresi 

https://www.purs.gov.rs/fiskalizacija/eFiskalizacija/registar-odobrenih-elemenata-efu.html 

nalazi se spisak elemenata i proizvođača, kako bi se obveznici odlučili koji fiskalni uređaj će koristiti.

Iz Poreske  uprave vas pozivaju da, ukoliko ste obveznik fiskalizacije, u najkraćem roku ispunite svoju zakonsku obavezu, a s obzirom na to da je ostalo malo vremena do obaveznog prelaska na novi model e-fisklizacije.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here