Od danas počinje masovna vakcinacija Mitrovčana

1
1058

Danas će u Sremskoj Mitrovici započeti masovna vakcinacija građana protiv korona virusa. Punkt za vakcinaciju građana koji su se prijavili putem portala eUprava biće smešten u Petoj zdravstvenoj stanici. Zainteresovani i dalje mogu da se prijavljuju za vakcine na isti način, a sa radom je počeo i lokalni kol-centar.

„U dosadašnjem periodu borbe protiv epidemijeizazvane Kovidom 19 i pored svih mera koje smo primenjivali najefikasnije se pokazala imunizacija stanovništva, a zaštita života ljudi nama je prioritet. U skladu sa uputstvom Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i naš grad isplanirao je da se otvore punktovi za masovnu imunizaciju kako u gradu, tako i u seoskim područjima. Pozvala bih sve zainteresovane sugrađane da se prvo prijave putem portala eUprava, to mogu za njih da urade mlađi članovi domaćinstva veoma lako i jednostavno, a tu smo i mi i naš kol-centar da im pomognemo”, rekla je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Za koordinaciju procesa imunizacije stanovništva na teritoriji mitrovačke opštine zaduženi su načelnik Opšte medicine Doma zdravlja dr Adil Elhag i načelnik Gradske uprave Miroslav Jokić.

Već u toku prepodneva počeće vakcinacija protiv Kovida 19, do sad prijavljenih sugrađana. Dve ekipe će ih pregledati i vakcinisati na punktu u Petoj zdravstvenoj stanici u Ulici Veljka Petrovića bb, od 8:00 do 15:00 časova. Reč je o Sinofarm vakcini kineskog proizvođača. Građani treba da znaju da će od strane kol-centra dobiti sve potrebne informacije kad i gde da dođu, a ako bude potrebno biće organizovan i prevoz. Peta zdravstvena više neće biti kontrolna kovid ambulanta, zbog smanjenja broja pregleda kontrolni pregledi će se obavljati samo u Sedmoj zdravstvenoj u periodu od 7:00 h do 20:00 h, a kovid ambulanta u bolnici radi 24 sata.”- objasnio je dr Adil Elhag.

Plan imunizacije građana sa teritorije Grada Sremska Mitrovica izradili su stručnjaci Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica, Doma zdravlja i gradske uprave Sremska Mitrovica, i njime je definisano kako da se vakciniše što veći broj građana u narednom periodu u što kraćem roku, a s obzirom na zainteresovanost i dostupnost vakcine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here