Ima li sremsko selo KORISTI od DOLASKA “Džon Dira”

0
1555

Dolazak “Džon Dira”, američkog giganta za proizvodnju poljoprivrednih mašina i traktora, u Sremsku Mitrovicu potvrđuje da je ovaj grad zbog svoje pozicije, ali i svih auto-puteva koji će biti izgrađeni, odlična lokacija za izgradnju logističkih centara multinacionalnih kompanija, ocenio je mitrovački gradonačelnik Vladimir Sanader.

On očekuje da bi i druge svetske kompanije u budućnosti mogle da slede primer “Džon Dira”.

Prvi čovek Sremske Mitrovice naglašava da je dolazak američke kompanije u taj grad dobra vest, pre svega, za poljoprivrednike.

Naši poljoprivrednici će ovde imati na dohvat ruke jedan ovlašćeni servis i prodaju Džon Dira i verovatno mogućnost da sa njima ugovaraju proizvodnju, odnosno rade razmenu svojih poljoprivrednih proizvoda za moderne traktore, s obzirom na to da je našoj poljoprivredi neophodna modernizacija što se tiče mehanizacije”, kaže Sanader.

Distributivni centar biće izgrađen u industrijskoj zoni Sever u Sremskoj Mitrovici, na površini od dva hektara, a vrednost investicije procenjuje se na oko šest miliona evra.

Gradske vlasti očekuju da će ova američka kompanija u naredna dva do tri meseca predati dokumentaciju, nakon čega sledi izdavanje građevinske dozvole.

Gradonačelnik Vladimir Sanader

Oni su isplatili zemljište, sada je na njima kada će sve krenuti. Očekujem da će u naredna tri do četiri meseca pripremiti svu dokumentaciju, naša Gradska urpava stoji im na raspolaganju za izdavanje građevinske dozvole, a poznato je da smo drugi u Srbiji po brzini izdavanja građevinskih dozvola, tako da će se ta procedura odvijati veoma brzo. Imaju svu infratsrukturu, rešene imovinsko-pravne odnose i uslove za početak posla”, kaže Sanader.

Grad je bio u obavezi da obezbedi svu infrastrukturu, gas, struju i slično, a “Džon Dir” da izgradi pristupne saobraćajnice i da u roku od tri godine zemljište privede nameni.

(Tanjug)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here