Od Nove godine Mitrovica se deli na šest matičnih područja

0
1676

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave donelo je preporuku o smanjenju matičnih područja, čiji je rok za realizaciju kraj ove godine, a primena počinje od 1. januara 2017. godine. Odlukom Skupštine Grada, od početka dolazeće godine, u okviru lokalne samouprave postojaće šest matičnih područja koja će voditi matične knjige za više naseljenih mesta.

Reč je o područjima čija su sedišta u Velikim Radincima, Kuzminu, Laćarku, Manđelosu, Mačvanskoj Mitrovici i samoj Sremskoj Mitrovici. Matičari u Velikim Radincima pokrivaće i naselja Bešenovo, Bešenovački Prnjavor, Grgurevci i Šuljam. Služba u Kuzminu radiće i za Bosut, Martince i Sremsku Raču.

U Laćarku će biti matično područje za to selo ali i Divoš, Čalmu i Staru Bingulu. Matično području Manđelos biće nadležno za ovo selo, ali i za Ležimir i Šišatovac, dok će matično područje Mačvanska Mitrovica pokrivati i Zasavicu, Noćaj, Salaš Noćajski, Radenković i Ravnje. Na kraju matično područje Sremska Mitrovica, sa sedištem u gradu, biće zaduženo i za Jarak i Šašince.

U instrukciji republičke Vlade navedeno je da se mora pristupiti smanjenju broja matičnih područja kojih je na teritoriji Srbije svaka opština i gradska sredina imala preveliki broj. Poštujući to procenili smo da je racionalno da postoji šest matičnih područja na teritoriji grada i da se time neće ugroziti postojeće stanje, nego će se organizacijom samo poboljšati kvalitet usluga prema građanima“, objasnio je Miroslav Jokić načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here