Odabrano pet predloga u okviru participativnog budžetiranja: GLASANJE DO 15. OKTOBRA!

0
465

U okviru ovogodišnjeg participativnog budžetiranja, zamenik mitrovačke gradonačelnice Petar Samardžić, predstavio je predloge građana i naredne korake u realizaciji projekta učešća građana u kreiranju lokalnog budžeta.

 Po Samardžićevim rečima, reč o manjim projektima, koji nemaju nivo kapitalnih, ali utiču na kreiranje budžeta, a indirektno utiču i na kvalitet života u gradu.

Participativno budžetiranje je model planiranja i kreiranja gradskog budžeta po meri građana, koji primenjujemo godinama, zahvaljujući čemu je Mitrovica prošle godine dobila javni toalet u centru grada, izglasani su ekološki semafori i saobraćajni znakovi što će se realizovati do kraja ove godine. Pohvaljujem sve građane Sremske Mitrovice koji su se maksimalno uključili slanjem svojih predloga za ovogodišnje participativno budžetiranje, a koje se odnosi na finansiranje u narednoj godini. Pristiglo je dosta dobrih predloga za projekte koji se već nalaze u planu da budu realizovani u nekom narednom periodu, nekoj od narednih godina, kao što je rekonstrukcija prolaza Zeleno drvo, gradskih trotoara, izgradnje biciklističke staze od kružnog toka na Rumskoj malti do Novog pravoslavnog groblja.”- objasnio je Samardžić.

Sve pristigle predloge pregledala je i analizirala Komisija imenovana od strane Gradske uprave za finansije i lokalni ekonomski razvoj, one koji nisu u nadležnosti Grada prosledili su nadležnim institucijama, oni projekti koji za koje ne postoje planska akta ili projektno-tehnička dokumentacija svrstani su u plan za projektovanje kako bi bili realizovani u budućnosti.

Komisija je izdvojila pet projekata koji su realno ostvarivi, a zadovoljavaju određeni opšti javni interes.

To su: uređenje javnih česmi, paravani eko-obloge za kontejnere za smeće, uređenje platoa ispred Hale „Pinki”, QR kodovi uputstvo za upotrebu sprava na teretanama na otvorenom i peti predlog je ozelenjavanje podvožnjaka, odnosi se na postavljanje tzv. zelenih fasada na novom podvožnjaku.

Glasanje za pomenute projekte traje do 15. oktobra u Uslužnom centru Gradske kuće putem glasačkih listića ili putem onlajn glasanja na zvaničnoj internet stranici grada Sremska Mitrovica http://www.sremskamitrovica.rs/

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here