Odgovorni u JVP „Vode Vojvodine“ odgovaraju na pitanja u vezi NAKNADE ZA ODVODNJAVANJE

2
2019

Iz JVP „Vode Vojvodine“ saopštavaju da počinju rad sa strankama u sledećim lokalnim samoupravama: Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi, Subotici, Somboru, Vrbasu, Zrenjaninu, Kikindi, Vršcu i Pančevu. U navedena mesta mogu doći i obveznici naknada iz okolnih mesta i opština.

Kako se navodi, nadležni u „Vodama Vojvodine“ su povukli ovaj potez u nameri da budu što dostupniji fizičkim licima, obveznicima naknade za odvodnjavanje. Kako bi se zbog poštovanja epidemioloških mera izbegle gužve, a svi zainteresovani stigli na red, u navedene gradove ići će se i po nekoliko puta.

U neposrednom kontaktu sa obveznicima naknade zaposleni JVP „Vode Vojvodine“ odgovaraće na pitanja u vezi sa rešenjima, spornim zaduženjima, dugovanjima, parcelama za koje su zaduženi, upisu u katastar i slično, a dobiće i konkretna uputstva i informacije o žalbama i reprogramima. Na istom mestu moći će preuzeti i kopije rešenja.

Prvi grad gde će zaposleni JVP „Vode Vojvodine“ odgovarati na pitanja obveznika biće Sremska Mitrovica. U ponedeljak, 10. maja, u periodu od 10-14 časova rad sa strankama biće organizovan u zgradi vodoprivrede, na adresi Promenada 13, sala na trećem spratu.

Već sutradan, u utorak 11. maja, obveznici mogu doći u zgradu opštine u Staroj Pazovi, ulica Svetosavska 11, sala u prizemlju, takođe od 10-14 časova.

O terminima u ostalim mestima, obveznici će biti pravovremeno obavešteni. Takođe se podseća da obveznici osnovne informacije o naknadama mogu dobiti pozivanjem besplatnog broja 0800 21 21 21.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

2 COMMENTS

  1. Sve svoje obaveze plaćam uredno, a porez na imovinu uplatim u celosti. Porez na odvodnjavanje prvi put sam dobio pre nekoliko godina. Bilo mi je smešno i van pameti da isti plaćaju ljudi koji nemaju poljoprivredno zemljište, koji su izvan bilo kakvog uticaja velikih voda i drenažnih kanala (koji suštinski i ne postoje, ili su nefunkcionalni). Prihvatio sam to kao još jedno lopužanje naroda od strane države i platio i to veliku cifru, jer su zaračunali i neki dug, a pouzdano znam da je to bio prvi put da sam dobio taj porez. Kakav onda dug? Pokušavao sam da ih nazovem, pisao sam im mailove i, naravno, nikakvog odgovora nema. Radio sam to svake naredne, pa i ove godine, iz inata i želje da mi neko da logično objašnjene za ovu pljačku, no niko se nikada nije udostojio da odgvori. Dakle, JP Vojvodinavode su, kao i sva druga JP, lovopi u ime države. A svi oni koji su se radovali za 30 evra, mogu odmah da ih vrate države na razne peerfidne načine krađe.

  2. Da li možete da verujete da motonautički klub, koji se nalazi kod starog mosta, koji je bukvalno čitav na vodi, staze, boksovi za lance… dobija godišnji porez za odvodnjavanje (čega ?) čitavih 400.000 dinara godišnje. Ko može stručno da objasni šta se tu i gde odvodnjava. Obrazloženje Voda Vojvodine je “ mora da se plati „. Apsurda koliko hoćete u ne uređenom društvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here