Odjeci vidovdanske posete Mitrovčana Kosovu i Metohiji

0
462

Zamenik mitrovačke gradonačelnice Petar Samardžić izneo je javnosti svoje utiske nakon posete delegacije našeg grada Kosovu i Metohiji na Vidovdan i javno se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu.

Podsetimo, gradski čelnici i predstavnici udruženja građana, umetnici i humanitarci iz našeg grada boravili su u poseti  srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji, obeležavajući Vidovdan. Tom prilikom posetili su srpske svetinje i nastupali na jednoj od najvećih kulturnih manifestacija Vidovdanskim svečanostima koje se tradicionalno održavaju u Domu kulture Gračanica.

Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, govoreći o utiscima ponetim iz ove posete rekao je:

„Najpre smo u okviru Vidovdanskih svečanosti imali priliku da prisustvujemo Svečanoj vidovdanskoj sednici Privremenog organa Grada Prištine – Opština Gračanica. Potom smo, 28. juna na Vidovdan imali tu čast i zadovoljstvo da prisustvujemo Svetoj arhijerejskoj liturgiji u manastiru Gračanica, kao i parastosu kosovskim junacima na Gazimestanu koji je služio Njegova Svetost Patrijarh Srpski Porfirije.”- rekao je Samardžić i dodao:

“Takođe prisustvovali Vidovdankim svečanostima u mestu Veliko Ropotovo na poziv naših prijatelja i čelnika opštine Ranilug sa kojima Grad Sremska Mitrovica ima dugogodišnju, uspešnu saradnju i na obe svečanost i nastupio je naš Hor Polifonika iz Sremske Mitrovice. Ovu posetu u Kosovu i Metohiji iskoristili smo i ovog puta za jednu humanitarnu akciju podelivši oko 100 paketa garderobe najmlađim građanima, mališanima iz Gračanice u saradnji sa udruženjem Majka devet Jugovića.”- zaključio je zamenik mitrovačke gradonačelnice Petar Samardžić.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here