Odlični rezultati VIRTUELNOG SAJMA ZAPOŠLJAVANJA: Kompanije vape za radnicima!

0
581

Nacionalna služba za zapošljavanje, prateći aktuelne trendove u oblasti digitalizacije i informaciono-komunikacionih tehnologija, organizovala je Virtuelni sajam zapošljavanja, uz podršku globalnog Programa „Migracije i razvoj“ koji u Srbiji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

Na sajmu je učestvovalo 70 kompanija, a za učešće se registrovalo 7500 tražilaca zaposlenja, od čega je 5380 lica koja su prijavljena na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ukupan broj zaposlenih, nakon učešća na sajmu iznosi 1485, dok je 125 lica zaposleno kod poslodavca koji su uzeli učešće na Virtuelnom sajmu. Sa područja Filijale Sremska Mitrovica za učešće na sajmu se registrovalo 139 nezaposlenih lica, od čega 83 žene. Od ukupnog broja registrovanih, 122 lica su nezaposlena lica ugrožene kategorije.

Ukupan broj zaposlenih, nakon učešća na sajmu iznosi 30 lica, dok je 3 lica zaposleno kod poslodavaca koji su uzeli učešće na Virtuelnom sajmu.

U narednom periodu očekuju se dodatni efekti održanog sajma, kroz dalje povećanje zapošljavanja.

Uzimajući u obzir pozitivne efekte sajma, kao i veliki broj popunjenih Upitnika o zadovoljstvu učesnika Virtuelnog sajma, sa pohvalnim komentarima, Nacionalna služba za zapošljavanje i u narednom periodu planira sprovođenje novih sajamskih manifestacija u digitalnom formatu i drugih inovativnih pristupa u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja koji pružaju nezaposlenim licima mogućnosti za zapošljavanje, a poslodavcima obezbeđuju kompetentne kadrove.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M. Aničić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here