Održan dečiji turnir u malom fudbalu

0
630

Preko 700 mališana učestvovalo je na dečijem fudbalskom turniru u malom fudbalu na stadionu „Mitros“ u Sremskoj Mitrovici. Na velikom fudbalskom terenu izdeljenom na četiri manja, igrale su se utakmice za nagrade a mali fudbaleri i njihova verna publika shvatili su svoj zadatak ozbiljno u stilu velikih profesionalaca. Turnir je organizovala škola fudbala „Radnički“ zajedno sa udruženjem za sport i rekreaciju Olimpik.

37 ekipa iz čitave Vojvodine, dva dana igre na četiri terena, sve je delovalo kao profesionalni turnir u fudbalu. Mališani su ostavljali srce na terenu. U generacijama od 2009. do 2014. godišta borili su se da svojoj ekipi obezbede sto bolji plasman.

Da se fudbal voli i na terenu i kraj njega pokazala je i verna publika, ali neki budući sportski radnici koji od malih nogu ne propuštaju utakmice. U pravom sportskom duhu, rivalstvo je samo na terenu, te su se i ove godine prijateljski odazvale mnoge škole fudbala. Jedna od njih je i škola fudbala „Olimpiko“ iz Jarka.

Završetak turnira doneo je i nagrade za najbolje, ali nagrade i nisu najbitnije. Ono što je bitno jeste dobrobit ove dece, njihov razvitak u sportu, sportski duh, timski rad i pravilno vaspitanje. A sport je svakako jedan od najboljih načina da se to i postigne.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here