Održan MMA spektakl u Sremskoj Mitrovici – Megdan 8

0
1678

Spektakl smo očekivali, spektakl smo i dobili. Osmi Megdan turnir u boričakim veštinama održan je u Sremskoj Mitrovici, nažalost bez navijača zbog dobro poznate situacije sa koronavirusom.

Sjajni borci, vrhunske borbe, nokauti, preglasavanja sudija, prekidi… Sve je stalo u tri sata vrhunskog fajta u hali Pinki. Neko je morao da dobije, neko da bude poražen, ali je optši utisak da su svi koji su sinoć radili ili gledali borbe poslali moćnu poruku – ovo je zaista bio Megdan novih pobednika, koliko da se zaključi ova prilično crna godina.

Glavni događaj bile su borbe na takozvanoom turniru četvorice, a osvojio ga je mladi Estonac Maikel Astur, kome je rival Đanis Fjezulai predao meč. U polufinalnim borbama Fejzulai je sudijskim preglasavanjem savladao Nikolu Drobnjaka iz Zvornika, dok je Astur bio bolji od borca iz Republike Srpske Srđana Šućura.

  • Hvala na pozivu na ovaj turnir, protivnicima na fer borbama. Bilo je teško uopšte doći ovde zbog korone, a kamoli organizovati turnir. Još jednom hvala Aleksi, jedva čekam da se ponovo vratim u Srbiju i nadam se punim tribinama – kroz suze je rekao Astur.

Još dve borbe rađene su za šampionski pojas, koji su odneli Frančesko Đaja pobedom nad Strahunjom Mitrićem i Moldavac Mihail Sirbu koji je prekidom dobio Hrvata Stipu Brčića.

Zaniljivo je da su malobrojni prisutni žestoko negodovali zbog trijumfa Đaje, te da je i sam borac odbio da primi šampionski pojas.

  • Nisam srećan iako sam pobedio. Moja predstava večeras nije bila dobra. Zahvaljujem svima i obećavam da ću sledeći put biti bolji – rekao je Đaja.

Foto: Privatna arhiva

Kurir TV

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here