Održan prvi Agrobiznis sajam u Sremskoj Mitrovici

0
712

Na platou ispred zgrade mitrovačke Poljoprivredne stručne službe, Agrobiznis inkubator je organizovao je prvi sajam lokalnih poljoprivredno-prehrambenih proizvođača.

Kako je navedeno tokom otvaranja sajma, Agrobiznis inkubator Sremska Mitrovica, upravo je i pokrenut s ciljem podrške malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima, a njegova prva aktivnost je Agrobiznis sajam. Sajam prerađivača okuplja lokalne, registrovane i neregistrovane, proizvođače poljoprivredno-prehrambenog asortimana, početnike i one koji imaju dugogodišnje iskustvo u ovoj oblasti kako bi svi postepeno ušli u legalne tokove proizvodnje i prometa svojih proizvoda.

Projekat se nalazi u fazi brendiranja proizvoda koji ulaze u sastav korpe sremskih tradicionalnih proizvoda, a to je jedino moguće ako su svi proizvodi deklarisani i proizvedeni u objektima koji su registrovani za preradu mesa, mleka, voća, povrća, pa čak i žitarica. To je jedini način na koji ti proizvodi mogu biti legalno plasirani na tržištu, iz tog razloga će Grad Sremska Mitrovica pomoći proizvođačima u prodaji, nastupu i plasmanu proizvoda na tržištu, putem Turističkog info centra gde će biti ponuđeni kao gradski suveniri. Zadatak Agrobiznis inkubatora je da pruži pomoć i podršku poljoprivrednicima koji se bave ili žele da se bave prerađivačkim delatnostima kroz pomoć u zajedničkom nastupu na tržištu, učešće na ovakvim i sličnim sajmovima ali i pružanjem usluga u oblasti marketinga, konsaltinga, knjigovodstveno-pravnih usluge i administrativno-tehničke pomoći i podrške,” rekao je zamenik mitrovačke gradonačelnice Petar Samardžić.

Tokom sajma upriličen je i umetničko-zabavni program.

Sajam je podržan od strane Grada Sremska Mitrovica, Gradske uprave za kulturu i sport, Razvojne agencije Vojvodine, Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, Privredne komore Srbije RPK Sremska Mitrovica, Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica i Poljoprivredne stručne službe Sremska Mitrovica.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here