ODRŽAN SAJAM ZAPOŠLJAVANJA: Šansa za više od hiljadu nezaposlenih

0
738

Treći sajam zapošljavanja juče je održan u Poslovno-sportskom centru “Pinki” u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, filijale u Sremskoj Mitrovici. Devetnaest poslodavaca ponudilo je Mitrovčanima poslove raznih struka.

Pružena je prilika da posao pronađe više od hiljadu ljudi.

Gotovo 20-ak poslodavaca odazvalo se sajmu, a potrebe su se ukazale za oko 200 radnih mesta, različitih struka, kao i za osobe sa invaliditetom.

Sajmovi su se pokazali kao dobra praksa u toku protekle godine budući da su zainteresovali kako nezaposlene tako i poslodavce koji u većini slučajeva sačuvaju dokumenta kandidata koje se prijave“, izjavila je predstavnica poslodavaca Branka Čolić.

Mnogi poslodavci dobijaju  subvencije za dugoročno zapošljavanje“, potvrdila je Marijana Grabić, direktor NSZ filijale u Sremskoj Mitrovici.

Ovo je treći sajam zapošljavanja u Sremu ove godine, jer je manifestacija sa istim ciljevima već održana u Šimanovcima i Novoj Pazovi. Najčešći profili koji se traže na ovakvim skupovima su ekonomisti, kuvari, konobari, mesari i druga deficitarna zanimanja, a sajam pruža priliku i za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here