Održan seminar o preduzetništvu za učenike srednjih škola

0
371

Proteklog vikenda u organizaciji Humanitarnog udruženja “Prijatelji” u Sremskim Karlovcima održan je trodnevni seminar na temu: „Finansijska pismenost i razvoj preduzetničkih veština” na kome su učestvovali učenici iz sedam srednjih škola sa prostora Sremskog okruga, koji pohađaju 2. 3. i 4. godinu srednje škole.

Seminar je deo projektnih aktivnosti koje u okviru projekta „Preduzetništvo je mnogo više“ realizuje Humanitarno Udruženje ”Prijatelji” Sremska Mitrovica.

Projekat je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije u okviru Konkursa za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih.

Obuku je pohađalo 20 učenika srednjih škola sa teritorije Sremskog okruga i svi učesnici obuke će dobiti sertifikate vršnjačkih edukatora. Ovom obukom učesnici su stekli neophodne veštine za komunikaciju sa vršnjacima i znanja o razvijanju preduzetničkog duha i finasijke pismenosti kod mladih.

U narednom periodu polaznici obuke će održati vršnjačku edukaciju u vidu radionice, tribine, info sesije ili u okviru časa građanskog vaspitanja, vršnjacima u svojim školama a naš projektni tim će pružiti podršku učenicima u realizaciji ovih aktivnosti.

(S. S.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here