Održan XV SM JAZZ&BLUES FEST

0
641

Protekle sedmice, na Žitnom trgu u Sremskoj Mitrovici, održan je SM JAZZ&BLUES SPRING FEST, u organizaciji Centra za kulturu “Sirmiumart”, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica.

Veče su svojim muzičkim umećem ulepšala tri benda: Love Struck (Tribute to Stevie Ray Vaughan) iz Novog Sada, Zona B iz Beograda i mitrovački bend The Gamblers.

Ovaj događaj je privukao veliki broj ljubitelja i poštovalaca Jazz i Blues muzike. S obzirom na potrebu sprovođenja svih neophodnih mera za sprečavanja transmisije Covida 19, u skladu sa merama preporučenim od strane Instituta za javno zdravlje Srbije, mesta u gledalištu su bila obeležena kako bi se držala socijalna distanca, dok se publici i u toku samog programa nekoliko puta skretala pažnja na istu.

Koncert je ovaj put imao i humanitarni  karakter. Na Žitnom trgu je bila postavljena kutija za prikupljanje humanitarne pomoći za našu sugrađanku Natašu Nedić.

Tako je, posle duže pauze usled pandemije korona virusa, Žitni trg ponovo postao mesto susretanja i prožimanja umetnosti, kulture, muzike i tradicije.

(SMP/SirmiumArt)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here