Održana Kulenijada u Erdeviku

0
3015

Pod sloganom “U zagrljaju kulena i vina” u Erdeviku je protekle sedmice održana tradicionalna 21. Kulenijada u organizaciji “Turističke organizacije Šid”, Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Sremska Mitrovica, MZ Erdevik i opštine Šid.

Zbog epidemije koronavirusa ovogodišnja kulenijada je pomerena sa početka na kraj juna, a mnogobrojni posetioci iz Srbije i regiona bili su obavezni da se pridržavaju propisanih mera Vlade Republike Srbije radi sprečavanja širenja virusa COVID-19. Prisutne su pozdravili direktor RPK Sremka Mitrovica Predrag Mujkić i zamenik predsednika opštine Šid Zoran Semenović.

Ove godine stručni žiri je ocenjivao 59 kulena. U proizvodnji kulena u uzanom omotaču za najbolje proizvođače kulena iz kategorije pravnih lica i preduzetnika proglašeni su:

BUT & CO iz Laćarka;

AS Milošević iz Laćarka;

PR Janošević iz Sremske Mitrovice,

dok su u kategoriji registrovanih poljoprivrednih gazdinstva za najbolje proizvođače kulena u uzanom crevu proglašeni:

Srđan Edelinski iz Šida;

Nenad Vojnovoć iz Kuzmina;

Duško Mirković iz Kuzmina.

U proizvodnji kulena u prirodnom omotaču u kategoriji pravnih lica i preduzetnika za najbolje proizvođače proglašeni su:

PR Kulen Vojnović iz Kuzmina

PR Dragin kulen i kobasica iz Sremske Mitrovice

Rezervat prirode “Zasavica”,

a za najbolje proizvođače kulena u prirodnom omotaču u kategoriji registrovanih poljoprivrednih gazdinstva proglašeni su:

Slobodan Tadić iz Kuzmina;

Milan Kabić iz Šida;

Goran Miščević iz Vašice.

Apsolutni pobednik 21. Kulenijade u Erdeviku u kategoriji pravnih lica i preduzetnika je PR Vojnović iz Kuzmina, a u kategoriji registrovanih poljoprivrednih gazdinstava je Milan Kabić iz Šida.

Kulturno umetnički program ovogodišnje Kulenijade u Erdeviku tradicionalno su obogatila brojna umetnička društva i ansambli sa teritorije šidske opštine.

(SMP)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here