Održana Manifestacija “Gastro Srem 2022”

0
373

Autentični sremački specijaliteti – valjuške nasuvo, oko sela testa, testo na kuruzovini, rezanci sa makom, slovačke nadlačke, ćufte u kifli i druga tradicionalna jela su samo deo bogate gastronomske ponude na petom “Gastro Sremu”.

Pored gurmanluka, dobru atmosferu su pravili tamburaški sastavi i kulturno – umetnička društva. Posetioci su uživali u rok i pop numerama koje su izvodili tamburaši.

Gastronomsko – turističke manifestacije „Gastro Srem“ održana je po peti put 2. i 3. septembra na Trgu doktora Zorana Đinđića u Staroj Pazovi na kojoj se predstavlja oko 70 autentičnih izlagača iz regiona koji se svojim raznovrsnim i autentičnim proizvodima izdvajaju po kvalitetu.

Mali jubilej, postajemo prepoznatljivi po ovoj manifestaciji koja je veoma značajna za opštinu. Počeli smo stidljivo za vreme Privrednog sajma, kao “Šunka fest”, što je zbog velikog interesovanja preraslo u “Gastro Srem”. Zbog bogate gastronomije Srema , smatramo da nam pripada jedna ovakva manifestacija.“ – izjavio je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova.

U okviru kulinarskog show-a koji se održavao oba dana, na centralnom delu manifestacije, osim takmičenja u brzom razvijanju testa,pripremanju nadlački, svoja kulinarska umeća posetiocima je predstavila i najpoznatija, nagrađivana, srpska gastro blogerka Minja Bogdanovski.

Pokrajinski sekretarijat je ustanovio budžet za finansiranje manifestacija koje se bave očuvanjem tradicije, kulture, zaštitom kulturne baštine, promocijom turizma i privrede. Gastro Srem je manifestacija koja čuva našu tradiciju i naše korene, a tradicija i kultura je i u jelu i u piću. Takođe, ovakve manifestacije omogućavaju da se privrednici iz raznih oblasti sretnu i uspostave saradnju. “ -naglasio je Radivoje Paroški, zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here