Održana pokazna vežba Žandarmerije

0
684

Povodom Dana grada, pripadnici odreda žandarmerije iz Novog Sada i Interventne čete KPZ-a, održali su, na Hipodromu, prezentaciju pokaznih vežbi, opreme, vozila i ljudstva.

Pokazna vežba žandarmerije, koja se održava već petu godinu, privukla je veliki broj Mitrovčanaa, koji su uživali u vozilima i drugoj zanimljivoj opremi žandarmerije.

Prvi put je izvedena i vežba uz učešće helikoptera.

Izvođenjem pokaznih vežbi, pripadnici novosadskog odreda predstavili su svoju profesiju ne samo nošenjem specifičnih uniformi, nego i svojim sposobnostima. Pored toga, demonstrirana je i oprema koja se koristi, naoružanje, neka od vozila i deo rada specijalnih jedinica.

Cilj ove pokazne vežbe bio je da se građani i šira javnost, a posebno deca i omladina, bliže upoznaju sa radom žandarmerije – prirodom posla, svrhom postojanja i njenim značajem za sve njene državljane. Uz to se, na primeren i očigledan način, doprinosi smanjenju straha od uniformi i uniformisanih lica, koji je čest kod najmlađih, i izgrađivanju i podizanju svesti o tome u kojim hitnim slučajevima, kada i kako, svi mogu da se obrate za pomoć pripadnicima žandarmerije.

Organizator manifestacije je Grad Sremska Mitrovica.

(M. M.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here