Održana promocija knjige „Tema Sirmijum“

0
238

U utorak, 12 .oktobra, u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ održana je promocija knjige „Tema Sirmijum“ autora Slobodana Ružića. To je drugi objavljeni roman koji je nedavno izašao iz štampe. U romanu je autor dočarao jedno davno zlatno doba Sirmijuma koliko privlačno u svom sjaju, toliko i zastrašujuće po svojoj svireposti.

Recenzent Jelena Dilber je napisala o delu:

„Većina istorijskih romana ostavi utisak na čitaoce tek kad sklope poslednju stranicu, a neki ne dozvoljavaju predah od prvog lista, držeći pažnju i rastući iz poglavlja u poglavlje, ne samo svojom dinamičnom radnjom već i bezbrojnim zanimljivim otkrićima iza kojih stoje godine i godine istraživanja, proučavanja i sakupljanja obimne istorijske građe.
Radnja romana započinje u 4. veku u gradu careva i mučenika, jedne mračne noći kada se družini lupeža priključuje stranac u crnom plaštu nudeći im posao koji ne mogu da odbiju“.

U programu su učestvovali:

dr Slobodan Ružić, autor
Dušanka Anojčić, glumica,
Moravka Todić, moderator
Isidora Kozlina, flauta
Ilija Sretenović, klarinet
Tatjana Imbrišić, gitara

Slobodan Kekić, v.d. direktora Biblioteke „Gligorije Vozarović“ se zahvaljuje na donaciji u vidu računara dr Slobodanu Ružiću koji nam je uručio pre promocije knjige.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here