Održana PRVA VARJAČA LAĆARKA 2022: Ekipa”Devetnest gradi” svetski prvak u kuvanju gulaša!

0
1426

Uz preko 5.000 posetilaca i 105 takmičarskih ekipa, sa nešto više od 600 takmičara, u sremskom selu Laćarak je održano XI nezvanično svetsko prvenstvo u kuvanju gulaša “Prva varjača Laćarka 2022”.

Uz pozitivnu i veselu atmosferu, ove godine pobedu je odnela ekipa “Devetnest gradi”. Ova ekipa je prema mišljenju višečlanog stručnog žirija pripremila najkvalitetniji gulaš. Pored glavne nagrade za pobedničku ekipu dodeljeno je i niz drugih priznanja i nagrada.

Uz takmičarski deo, kao i svake godine, održan je i humanitarni deo ove manifestacije. Ove godine je organizovana humanitarna prodaja pečenja, a sav prikupljeni novac će biti uplaćen za lečenje Nataše Nedić, koja se bori sa teškom i opakom bolesti. Zajedno sa SMS porukama prikupljeno je 167 500 dinara za Natašino lečenje.

Pored ova dva dela, mislilo se kao i uvek na najmlađe goste koji su bili uz ekipe ili su svratili da ulepšaju ovaj događaj. Tako su svi najmlađi posetioci manifestacije dobili i besplatne kokice, kao i mnoštvo drugih poslastica.

-Udruženje gradjana “Kiki i komšije” se zahvaljuje svima koji su dali svoj doprinos da manifestacija “Prva varjača Laćarka” ponovo bude najveća i najkvalitetnija manifestacija tog tipa u Srbiji, izjavio je Darko Ilić, predsednik organizacionog odbora manifestacije.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here