Održana radionica na temu rešavanja životinjskog otpada

0
658

U mitrovačkoj Gradskoj kući, održana je druga radionica na temu „Rešavanje animalnog otpada za teritoriju Grada Sremska Mitrovica”, u okviru projekta „Registar zagađivača animalnim otpadom”.

Radionica je podržana od strane UNDP-a, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva zaštite životne sredine, Uprave za veterinu i Grada Sremska Mitrovica i okupila je zainteresovane stočare sa teritorije Srema, veterinare, veterinarske inspektore i komunalne službe. Sastanku su prisustvovali i predstavnici PKS Srema, Agencije za ruralni razvoj, Poljoprivredne stručne službe, kao i gosti iz Čajetine.

Predavači na radionici su bili Slavica Nikolić Stajković, šef grupe u Upravi za veterinu, sa temom: „Sporedni proizvodi životinjskog porekla”, kao i Srećko Čupić, rukovodilac službe Zoohigijene, sa temom: „Uloga zoohigijenske službe u eliminisanju animalnog otpada i sprečavanju širenja zoonoza”.

Dušan Filimonović, projektni menadžer, prezentovao je android aplikaciju za evidentiranje i odlaganje otpada životinjskog porekla.

Po rečima načelnika Dražena Riđošića, lokalna samouprava je preuzela određene korake u cilju mapiranja svih jama i stočnih grobalja, ukupno 14, sa punktom za prihvatanje animalnog otpada u Laćarku. Kafilerija „Energo-Zelena” odvozi uginuća, što finansira Grad.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here