Održana zajednička akcija ekologa iz tri države: ZA SPAS ŠUMA!

1
765

Sa tri gore ori se jeka” je zajednička regionalna akcija tri ekološka pokreta iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore, koja je održana u subotu 6. oktobra.

Učestvovali su organizacije Čuvari/ke Fruške gore,  Zeleni odred Hrvatske i Koalicija za održivi razvoj iz Crne Gore, a akcija je realizovana na Fruškoj Gori, Medvednici i Durmitoru. Oni su tačno u podne pustili sirene sa ova tri vrha u znak protesta zbog devastacije šuma.

Podsećanja radi, tokom septembra su ove tri grupe ekološki osvešćenih pojedinaca u Rumi potpisali međunarodni sporazum o saradnji i međusobnoj pomoći u borbi za očuvanje prirodnog blaga.

Po rečima Gordane Munić, jedna od aktivistkinja organizacije Čuvari/ke Fruške Gore, “u subotu su sirenama pripadnici ovih grupa poslali jasnu poruku odgovornima za seču, da ekocid nad šumama i zivotinjskim svetom u njima, mora da prestane”.

(M. M.)

1 COMMENT

  1. Samo me interesuje da li su to NVO, koje dobijaju lovu da nešto talasaju i koji im je obrazovni profil. Danas su svi ekolozi, po difoltu, a, suštinski, nemaju pojma o ekologiji, o šumama, o vodnim i zemljišnim resursima. Populizam je čudna stvar. Naravno, ne sporim da građani imaju uvid u gazdovanje prirodnim bogatstvima, ali se postavlja pitanje njihove komeptentnosti. Udruženja građana, ne NVO finasirane na sumnjive načine i često zbog pranja para, treba da imaju kompetentne ljude koji mogu sesti sa stručnjacima i diskutovati o problemima, o strategijama, planovima. Bar je tako na u Evropi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here